Известие

Collapse
No announcement yet.

ВАРИАТОРА ИЛИ .....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от xapu Покажи съобщение
    Хайде стига с това "Отиди на диагностика",аз ходя правят ми я и ми казват,че всичко ми е наред взимат ми паричките и казват екстра е.Паля колата на другия ден пак студена пак го прави този номер.И какво излиза отишъл съм на диагностика нищо не са ми открили,но проблема си го има,а и както казах вече всичко което описвате като възможен проблем съм го сменил.Така,че пробвайте с някой друг вариант.
    Благодаря предварително и се извинявам ако тонът ми ви се е сторил груб.
    щот незнаеш къде да отидеш на диагностика
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      щот незнаеш къде да отидеш на диагностика
      Е АутоИталия и Клубния при Румен не са ли квалитетни диагностици ????
      sigpic156 1.8 TS 2004`

Comment

Здр.пак.Днес ми направи впе4атление 4е между възд.филтар и дебитомера отгоре то4но,кадето се сабират е станало "мазно петно" като от масло,но от какво може да е? А и също така намясто пробвах да и дам газ тя пак неможе едвам,едвам вдига оборотите и се дави и след това гледам зад колата съм направил локва от ауспуха хвар4и яко вода(поне така мисля де не 4е разбирам много ама на ни6то немири6е6е)
        Alfa Romeo 146 1.4 T.S

Comment

Пфффф... антифриза ти как е? Намирисва ми на гарнитура или пукната глава. Виж си антифриза дали не изчезва безследно. Както и новото на маслото.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Пфффф... антифриза ти как е? Намирисва ми на гарнитура или пукната глава. Виж си антифриза дали не изчезва безследно. Както и новото на маслото.
            еми маслото ми е на над минимума ама малко а за антифриза несам забелязал да из4езва несам доливал изоб6то
            Alfa Romeo 146 1.4 T.S

Comment

Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
              При мен не гърми, ами се получава следното - палиш и тръгваш - ако подадеш по-рязко газ, не поема, мисли или почва да придръпва, и след секунда две като се юрне - и така докато не позагрее (не знам на колко, щото уреда започва да отчита от 40...). ако галиш нежно газта, няма проблем. самопри рязко ускорение. като се замисля, аз май така я взех, ама тогава много нежно я галех... но в езеро няма да я пускам. Това на бензин. На газ пердаши независимо от температурата на двг.
              Колега мойта има абсолютно сьщия проблем когато е студена !!! Аз карам с откачен вариатор ,но едва ли е от това
              Alfa Romeo 145 1,4 TS ALFA FOREVER,GOLF NEVER

Comment

Първоначално публикувано от kemo_nike Покажи съобщение
                еми маслото ми е на над минимума ама малко а за антифриза несам забелязал да из4езва несам доливал изоб6то
                Трябва да се погледне.

Comment

Благодаря за инфото, явно са си така повечето алфи.... малко са спънати и искат високи обороти за да вървят, което много не ми е по вкуса. Ще се настройвам следващата кола да ми бъде 147 JTD по възможност 16V- надявам се няма нищо общо с 1.4 ТС, както и 1.6 ТС.
                  А за диагностика ще намеря време и ще отида.
                  Още веднъж Ви благодаря )))
                  Alfa 145 1.4TS '98

Comment

Ще плачете с тия дизели ей....

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      Бедна смес! И не е в темепературния датчик проблема. Както и в ламбдата не е проблема. Или дърпа въздух от някъде, или дросела се нуждае от настройка или инжекторите са с много намален дебит. Знаете ли че само 5 микрона да има отлагане на мръсотия по инжекторите си загубват до 25% от дебита. След като ви загрее колата и ламбда контрола заработи адкватно, ЕКУ-то коригира сместа, чрез времето на връскване. И тогава проблема изчезва. Започва да дозира горивото по-точно с повече време за впръскване.

Моите инжектори ги чистих 3 пъти и пак не могат да достигнат нормалния дебит 180 - 185 кубика. Идете на диагностика на инжекторите. Там където имат стенд за измерване на дебит и ултразвукова вана. Мерят, чистят, пак мерят, ако не е на ред пак чистят и така докато се достигне близка до фабричната стойност дебит на инжектор. Да сменяте дебитомери и темпертурни датчици само защото ви се струва, че в тях е порблема е безумие.

Знам какво се получава при вас. Подавате газ и нищо не се случва, а мотора се чува да буботи все едно е 8 цилиндров. Бедна смес. Действайте.

Ще оспоря вднага мнението на колегата по-горе за свещите. Не, че не е прав, но не е и това проблема. Откачете си температурния сензор и палете сутрин и карайте. Няма да има забиване. Но това не значи, че проблема е в него! Просто инжекторите работят с максимално време на пръскване. Демек си наливат доволно бензинец.

При бедна смес е точно обраното. Трябва по-дълго разстояние на свещите. По-дълга искра.
                      колега да те питам утре ще ходя на стенд вече за тея дюзи ,обаче това 180-185 кубика за минута ли е за час ли е . сигурно задавам адски глупав въпрос ама 10 баш майстори питам и те гледат като "телета" кви са тея кубици (гледало се само РАЗПРАШАВАНЕТО на дюзите) стенда (на който ще ходя) имал някакви колбички (руски стенд) майстора разбирал ама и аз да съм в час да не гледам и аз като "теленце"
                      146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                      145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

здр.пак,днес имах малко време и откачих дебитомера(но без него гасне след 5 секунди)та като го бях свалил вече,го изчистих колкото мога закачих го пак и колата стана като нова,няма давене,няма нищо вървиси перфектно,но излезна друго оборотите сега пак са малко нестабилни и светна някаква червена лампичка,като дюза дали е възможно докато сам откачал дебит.да сам прецакал нещо друго
                        Alfa Romeo 146 1.4 T.S

Comment

Колега смених дебитомера и се родих,в такав смисал колата направо си показа вазможностите,аз не сам вервал че така може да варви!!!!!
                          sigpic145 Qv

Comment

Първоначално публикувано от alfa boy Qv Покажи съобщение
                            Колега смених дебитомера и се родих,в такав смисал колата направо си показа вазможностите,аз не сам вервал че така може да варви!!!!!
                            Аиде сменяи и вариатора и да вървим да я замерим
                            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

sigpic145 Qv

Comment

Working...
                              X